• Call: +8801816-758245
  • Email: shopnosheelon@gmail.com
“Ik ging naar het theater, ging naar de faculteit van de journalistiek”: is het eng om de verkeerde plek te gaan waar ik had gepland
August 2, 2022
“Ik ging naar het theater, ging naar de faculteit van de journalistiek”: is het eng om de verkeerde plek te gaan waar ik had gepland

Waar documenten in te dienen? Deze keuze lijkt noodlottig van afgestudeerden in de school: als je de verkeerde universiteit betreedt of het verkeerde beroep kiest, “alles zal mis gaan”. Maar is het echt zo? Onze lezers delen hun verhalen.

De keuze wordt gemaakt, documenten worden ingediend. En twijfels worden wakker: en als dromen me niet accepteren voor de universiteit? Of, omgekeerd, zullen ze accepteren, maar ik zal mijn specialiteit niet leuk vinden? Beide situaties zijn vrij reëel, maar wees niet bang voor een of de ander.

Ten eerste kunt u het programma of zelfs een universiteit altijd wijzigen. Ten tweede kan precies de plaats die je niet echt beschouwt, als optie blijken te zijn dat je nodig hebt. Over hoe het gebeurt, vertelt voormalige aanvragers, die 5 jaar geleden de “verkeerde” universiteit betrad.

“Het zou beter zijn als ik op een andere plaats zou gaan studeren”

Daria: “In de 11e klas begreep ik helemaal niet wat ik wil: ik was bescheiden van oosterse studies tot de geschiedenis van kunst, van journalistiek tot ontwerp. Ik voelde dat ik in de journalistiek of in de aangrenzende industrie wilde werken, ik wilde iets creatiefs.

Maar ik wilde niet studeren aan de faculteit van de journalistiek: velen zeiden dat het een nutteloze opleiding was, het is beter om wat basis humanitair te krijgen en dan te gaan schrijven over iets specifieks. Dus aan het einde van klas 11 stopte ik bij de kunstverhalen. Maar nadat ze haar moeder had gehoorzaamd, diende ze ook documenten in bij de filologische faculteit.

Toen het nodig was om een ​​definitieve beslissing te nemen, gingen we zitten en vergeleken de programma’s voor filologie en kunstgeschiedenis. Het leek erop dat de eerste beter was geregeld: het heeft meer substantiële items, er zijn verschillende vreemde talen. En ik ging naar de filologische faculteit.

Ik dacht vaak dat mijn studentenjaren veel beter konden gaan, ik studeer op een andere faculteit

Ik heb bijna alle vier jaar spijt gehad van mijn beslissing, omdat ik begreep dat dit niet van mij was. Ik hield niet van objecten, ik zag mezelf niet in dit beroep. Over het algemeen moest ik elke dag op de universiteit mezelf overwinnen.

Ik dacht vaak dat mijn studentenjaren veel beter konden gaan, ik studeer op een andere faculteit. Maar ik begreep nog steeds niet wat ik wil doen. Ik was bang dat ik het niet leuk zou vinden op een andere plaats, en een jaar zou verloren gaan door de overgang. Dus ik ontving een bachelor diploma.

Ik heb niet teveel spijt dat ik mezelf elke dag deed doen wat ik niet leuk vond. Tot op zekere hoogte is dit een belangrijke vaardigheid voor mij. En over het algemeen bekleed ik de positie dat alles wat er gebeurt ten goede is. Maar soms vertraagt ​​het idee dat het beter zou zijn als ik op een andere plaats zou gaan studeren. “.

“Ik ging naar de econoom, maar ik zal leraar worden”

Irina: “In klas 9, toen Gia voorbijging, dacht ik dat ik leraar wilde worden. Toen besprak iedereen actief verschillende beroepen, sprak over wie er zou gaan waar. En toen ik over mijn verlangen sprak, verdraaiden klasgenoten alleen in de tempel: leraar zijn is “zuigen”.

Het was op dat moment dat om de een of andere reden een dergelijke houding ten opzichte van lesgeven absoluut overal kon worden gevonden-het was niet in mijn klas. Maar ze inspireerden me ook dat niemand dit beroep respecteert. En, bezweken aan de publieke opinie, besloot ik te zijn zoals iedereen – een econoom.

In klas 10 en 11 was ik me aan het voorbereiden op de toelating tot de faculteit economie. Toen heb ik de relevante examens geslaagd en documenten ingediend bij 4 universiteiten. Toegegeven, die items die ik voor toelating tot economisch heb doorgegeven, waren ook geschikt voor het pedagogisch instituut.

Ik dacht: “Waarom niet, ik zal daar geven”. En ze diende, en onmiddellijk voor de wiskundige en aan de faculteit van het basisonderwijs. Als gevolg hiervan ging ik naar de begroting in pedagogisch en aan twee economische universiteiten.

Ouders, terwijl ik ervoor koos waar ik het origineel kon verlaten en wie ik überhaupt moest worden, was absoluut niet verpletterd op mij. Vertrouwd en gezegd om zelf te beslissen, omdat het mijn leven is. Ze spraken over de voor- en nadelen van een bepaald beroep, namen deel aan de discussie, maar zeiden nooit: “Ga daarheen”.

En op 3 augustus heb ik een keuze gemaakt voor pedagogiek. Waarom – ik weet het waarschijnlijk niet, mijn hart heeft gevraagd. Er is hier geen rationele verklaring. Maar ik heb geen spijt van mijn keuze en kan me helemaal geen econoom voorstellen “.

“Van nerveuze spanning werd ik ziek”

Anna: “Ik heb geprobeerd de waarnemend afdeling binnen te gaan in alle theatrale instellingen van St. Petersburg. Ze studeerde, privé bij de leraren van het theater en ging naar Music College. Ik was goed voorbereid, maar ze namen me nergens mee.

Mijn ouders en ik kwamen in juli aan in St. Petersburg en brachten bijna twee dagen op de weg van Yoshkar-ola door. En dit was onze strategische fout: op dit moment eindigen alle inleidende mensen, velen passeren al de laatste tours, en ik kwam net luisteren.

Daarna hebben we besloten om documenten in te dienen voor de faculteit Philology aan de St. Petersburg State University en aan de St. Petersburg Campus de hogere school. Maar veel aanvragers hadden 300-310 punten voor het examen, en ik heb

alle vergoedingen voor de Olympische Spelen met 280.

Ouders hebben een paniek opgevoed: na twee weken in St. Petersburg te hebben gewoond, hebben we het origineel van mijn diploma nergens verlaten. Er was niemand om voor mij te betalen, maar ik ben niet gratis geslaagd. Dus keren we terug naar huis.

Twee dagen later belden ze vanuit de St. Petersburg State University om te zeggen dat ze op mijn diploma wachtten, omdat ik naar de begroting ging. Maar we hadden geen tijd om het meer aan te nemen

Zodra ik uit de auto stapte naar Yoshkar-Ola, gaf mijn moeder me een cheque met de kosten van een reis-ze bedroegen ongeveer 80 duizend roebel. En benadrukte dat het geld naar de wind werd gegooid. Alles crashte: mijn ambities, dromen, ziel. Bovendien zijn alle pogingen om documenten in vijf universiteiten in te dienen al gebruikt.

Maar de moeder, zonder overdrijven, nam de situatie in eigen handen en we stuurden mijn diploma naar de Nizhny Novgorod Campus Niu HSE. Dit was mogelijk, omdat mijn documenten al op een andere universiteitscampus waren. En twee dagen later belden ze vanuit de St. Petersburg State University om te zeggen dat ze op mijn diploma wachtten, omdat ik naar de begroting ging. Maar we hadden geen tijd meer om het te nemen, omdat het eerst nodig was om het origineel terug te geven van Nizhny Novgorod ..

En ik werd ziek. Waarschijnlijk door nerveuze spanning. Voor de week dat ik in delirium lag, werd ik geaccepteerd voor de begroting in Nizhny Novgorod, waar ik begon te studeren. Maar daar leed ik: ik voelde me schuldig voor mijn ouders, ik voelde dat het niet mijn stad was, allen een soort was niet van mij.

Als gevolg hiervan, zodra ik erachter kwam dat ik, als onderdeel van de academische uitwisseling, zes maanden naar de campus van Moskou kon gaan, ik besloot deze kans te nemen. En later ging ze volledig over om te studeren in Moskou.

Ik ben mijn dromen van het theater niet vergeten. Ik ging luisteren naar verschillende theateruniversiteiten in Moskou, op de Shchepkinskoye School ging naar een betaalde plaats. Maar waarom had ik het nodig als ik gratis kon studeren aan de faculteit Filologie?

Uiteindelijk bevond ik me op de meest geschikte plek voor mij en waarschijnlijk betreur ik een beetje dat ik het niet meteen heb gekozen. “.